Menu

Carlsberg Croatia donirao 100.000 kuna za obnovu potresom pogođenih područja

Carlsbergova donacija zakladi Solidarna bit će usmjerena obnovi štala, s ciljem dugoročnog zadržavanja života u okolici Gline.

Koprivnica 9.3.2021. – Carlsberg Croatia uključio se ovih dana u obnovu potresom pogođenih područja donacijom od 100.000 kuna. Donaciju je Carlsberg usmjerio u Zakladu Solidarna, za projekt obnove štala na području Gline.

  • Kao što znate, seoska gospodarstva za svoj opstanak ovise o svojim životinjama i bez načina da se brinu za svoje domaće životinje nemaju načina da prežive. Upravo zato mislimo da je ova pomoć dugoročni zalog za povratak normalnog života u Banovinu kvalitetan način da pomognemo malim poljoprivrednicima koje je potres ugrozio – poručio je predsjednik Uprave Carlsberg Croatia Marcin Burdach.

Zaklada Solidarna, nevladina je građanska organizacija koja je osnovana kao bi pomagala ljudima u nevolji, siromaštvu i potrebi. Projekt obnove štala  pokrenula je jer mnogi žitelji potresom pogođenog područja ovise o stočarstvu.

-“Što će mi kuća ako nemam štalu?”, pitanje je koje nas proganja otkad smo krenuli s mapiranjem potreba naših sugrađana i sugrađanki kojima je potres uništio gotovo sve što su imali. Ovo je siromašna regija. Ljudi su okrenuti obradi zemlje i uzgoju životinja kako bi popunili nedostatne budžete. Blago je nekima i jedini izvor prihoda – kažu u Zakladi Solidarna.

U Zakladi vjeruju da je pomoć ljudima da stanu na noge i vrate se samostalnom privređivanju najbolji način na koji im se može pomoći, što je kao vrijedan projekt prepoznala i pivovara Carlsberg. 

  • Svatko tko ima domaće životinje razumije koliko su važni projekti obnove štala, kokošinjaca i svinjaca. Želja nam je bila pomoći kroz ovakav projekt, u kojem vidimo dugoročnu vrijednost i pozitivno utječemo na živote – dodao je predsjednik uprave Carlsberga Croatia.

Kako su zaposlenici Carlsberg volontirali i neposredno nakon razornog potresa, kompanija je donijela odluku da i dodatno izađe u susret zaposlenicima koji žele volontirati, pa tako svi koji žele jedan dan za volontiranje mogu koristiti za vrijeme radnog tjedna.