Menu

Carlsberg donirao mobilni respirator koprivničkoj Općoj bolnici

Koprivnica, 1.prosinca – Carlsberg Croatia ovih je dana koprivničkoj Općoj bolnici donirao mobilni respirator, kako bi pomogao nastojanjima liječnika da pruže najbolju moguću skrb bolesnicima oboljelim od bolesti uzrokovane Covidom 19. Danas je uručenjem donacijskog pisma donacija postala i službena. Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek tako je bogatija za mobilni respirator vrijednosti oko 50.000 kuna.

  • Donacije bolničke opreme nisu nešto čime se uobičajeno bavimo, ali situacija u sjevernoj Hrvatskoj je ozbiljna i smatrali smo da moramo poduzeti ono što je u našoj moći da pomognemo liječnicima u njihovom teškom i ozbiljnom zadatku. Iskreno se nadamo da će teških slučajeva u kojima se ovaj aparat koristi biti minimalno. Svaki novi pacijent kojem treba pomoć pri disanju vijest je koja brine i žalosti, i zbog toga je važno paziti na sebe i ljude u svom okruženju – poručio je ovom prilikom predsjednik uprave Carlsberga Croatia Marcin Burdach.

Carlsberg se nastojanjima da se stanovnici Koprivnice zaštite od pandemije upriključio već i ranije ove godine kad je Gradu donirao dezinficijens. Danas pivovara ide i korak dalje i odlučuje se na donaciju medicinske opreme.

  • Zahvaljujem tvrtki Carlsberg na ovoj iznimno vrijednoj donaciji koja će nam pomoći u zbrinjavanju pacijenata koji su razvili teške respiratorne simptome u sklopu COVID-19 infekcije. Ova donacija izraz je iznimnog razumijevanja i osviještenosti tvrtke Carlsberg o svim aspektima COVID -19 epidemije– rekao je ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” dr. Mato Devčić.

Donirani respirator već je u upotrebi, zbog čega su predsjednik uprave Carlsberga i ravnatelj Opće bolnice poručili kako je oprez i čuvanje zdravlja najvažnije što možemo učiniti u ovim okolnostima. situacija u cijeloj Hrvatskoj je vrlo ozbiljna, i vrlo nam je važno da imamo što više opreme kako bismo mogli pružiti najbolju moguću skrb svojim pacijentima